Hakkında herşey Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın Kapısı Kilidi kapının otomatik kapanması ile omuz omuza devreye giren, ısı ve dumanın başka tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit yardımıyla Yangın Bapsı pıtrakı tıkızya kapanmaktadır.

Yangın merdivenlerinin ehliyetli çokliğe ve tavan yüksekliğine sahip olması önemlidir. çoklukla, bir yangın merdiveni en az 120 cm kadar olmalıdır. Merdivenlerin basamakları ve platformları da elverişli boyutlarda olmalıdır.

Yangın merdiveni, her çmüsavi yapı içerisinde mevcut insanların ve sair aktifların yangın yahut herhangi bir evgin boyut esnasında hızlı ve emniyetli bir şekilde tahliyesinin strüktürlmasını sağlayan kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri önemli öneme sahip, binalması ıztırari, örgüların vazgeçilemez unsurları beyninde önem almaktadır.

Yangın merdiveni kapıları, yangın çıktığında binalardaki insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini yağdırmak üzere kullanılan özel layihamlı kapılardır.

Yangın Merdivenine intikallerde yangına dayanıklı ,ürkü barlı, sızdırmaz yangın kapısı kullanılmalıdır.

Hep Binaları: Kamu binaları, umumiyetle toplu olarak insanoğluın bulunmuş olduğu ve evgin konum tahliyelerinin hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi gereken Bu nedenle, bütün binalarında yangın merdiveni zorunluluğu daha pıtrakı bir şekilde uygulanır.

Yangın Bapsı seçerken ilgi edilmesi gereken temelı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapısının dayanıklılık süresi ve derslikı belirlenmelidir.

Yangın merdivenine giriş ile daire sahanlığının aynı kotta olması gerekir. Genel merdivenlerden geçilerek yangın merdivenine ulaşılamaz. Yangın merdiveni yuvalarının yerinin belirlenmesinde, en uzak kaçış mesafesi ve kullanıcı eşyaü üs karşıır.

Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın sarrafiyelayınca ortaya çıkan esrarın ve yüce ısının dışarı çıkmasını önlemek için kapının sapa dayanıklı kapanması gerekir. Bunu da sağlayıcı yangın bapsı kilididir.

Bunun kucakin de deneyimli yangın bapsı firmalarının teknisyenlerinin meraklı şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

120 an dayanikli yangin kapılarını ürkü barlı evet da ürkü barsız şekilde sipariş Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul verebilirsiniz.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına için belli başlı yapı teftiş şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğu kez TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedili çıkış baplarının) belli durumlara bakılırsa TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Erişim kolaylığı elde etmek lakinçlı kuruluşlmış merdivenlerin haricinde gönül eminğimizi sağlayıcı merdivenlerdir. Can uzaklaştırmak yerine yangın merdivenleri süresince insanoğlu çitndıran tüm strüktürlarda olmalıdır.

Yeni strüktürlarda belli başlı yüksekliğe iye binaların yangın merdiveni yapmasının ıztırari başüstüneğu yangın yönetmeliğinde belirtilmektedir. ölçün yangın çıkışı ve bapsına iye olan binalarda yangın merdivenleri yapı planına dahil edilir.

Report this wiki page